Borderless Image

Hitta tid i vardagen och få ihop livspusslet

Få ekvationer är så svårlösta som den om att hitta balansen i livet. Jobbet tar tid och sliter på orken, samtidigt behöver du träna för att orka. Någonstans ska du även hinna med att umgås med vänner och familj. Dygnets 24 timmar räcker inte till på långa vägar. Känner du igen dig?

Trots att det kan kännas omöjligt att hitta balansen är det nödvändigt för att du ska må bra. Om du frågar oss börjar och slutar stressen i hemmets vrå. Här har vi samlat konkreta tips som hjälper dig till ett balanserat liv och en mer praktisk vardag.


Reflektera över hur du ser du på livet

De flesta lever med en ganska statisk bild av hur livet ser ut. Åtta timmar är arbetstid, åtta timmar är fritid och åtta timmar ägnas åt sömn. Dag ut och dag in. Det är en dyster bild som målas upp, men genom att ändra perspektiv blir det genast ljusare. Visste du till exempel att:

  • Dina 40 timmar på jobbet inte ens motsvarar 24 procent av veckans alla timmar?

  • Majoriteten sover och klarar sig bra på sju timmars sömn varje natt?

  • Du egentligen har 79 timmar av vaken fritid varje vecka, vilket motsvarar cirka 3,3 dygn.

Många inser inte hur mycket tid vi egentligen har. Vad ska du då ta med dig av den här insikten? Jo, att det är fullt möjligt att få ihop livspusslet rent tidsmässigt. Hindret för de flesta är att finna motivation, ork och ta tillvara på alla timmar. Du har redan alla nycklarna, du behöver bara se till att öppna dörrarna.


Organisera ditt hem

Borta bra men hemma bäst. De flesta håller med om att det stämmer. Du spenderar trots allt den största delen av livet i hemmets trygga vrå och samlar energi. Därför är det viktigt att se till att bostaden är en stressfri plats.

En av de vanligaste stressfaktorerna är för mycket prylar. Förvaringslådor fyller hemmets utrymmen och saker hamnar överallt och ingenstans. Bortsett från rensning kan det vara klokt att överväga alternativ till self storage. Beambox har smarta lösningar för magasinering där du endast betalar för så mycket yta och tid du behöver.

Se även till att hålla bostaden i städat skick under veckorna med till exempel compact living. Plockar du undan efter dig varje dag slipper du att ägna helgen åt att städa. Stressen minskar, du får tid över till annat och mår betydligt bättre. Prova! Resultatet är ofta överraskande positivt.


Använd tiden effektivt

Du kommer hem efter jobbet. Magen kurrar och bostaden ser ut som ett bombnedslag. Dags att laga mat och städa. Stresspåslaget är ett faktum. Känner du igen dig? Så ser de flestas vardag ut, helt i onödan. Med hjälp av små enkla knep kan du spara timmar av arbete och visst vore det roligare att ägna tid åt familjen, ta en tur till gymmet eller koppla av i soffan utan stress?

Här är några konkreta tips som sparar massor av tid i vardagen:

  • Gör storkok vid ett och samma tillfälle. Då har du färdiga matlådor som enkelt kan plockas fram direkt.

  • Försök tänka minimalistiskt med förvaring. Behöver du alla möbler, böcker och kläder? Rensa ut det du inte behöver. Har du fortfarande behov av extra plats finns alla möjligheter att hyra förråd eller att magasinera det du inte använder. Med Beambox slipper du vardagsstressen till en låg kostnad.

  • Engagera hela familjen. Laga mat, städa och organisera förvaringslådor tillsammans. Prata om dagen och gör planer för helgen. Samarbete gör att tiden flyger iväg samtidigt som ni umgås. Vips så är det klart.


Budgetera tiden och hitta mönster

Brukar du vara stressad för att du inte hinner träna? Eller stressar du över bristen på förvaring i hemmet? Kanske är det familjetiden som skaver? Egentligen spelar det ingen roll – du har 79 timmar i veckan, eller hur? Genom struktur får du mer gjort.

Gör såhär:

  1. Planera. Bestäm hur många timmar i veckan som du vill ägna åt respektive aktivitet. WHO rekommenderar exempelvis 150 minuters måttlig träning varje vecka. Skippa bussen, ta en halvtimmes löprunda hem från jobbet och problemet är ur världen. Tar det två timmar städa? Dela upp städtiden under veckan. Använd din fantasi.

  2. Identifiera. Se över vilka tidsluckor du har under dagen. Du kommer se att det finns tid som ägnas åt onödiga aktiviteter av ren vana. Fyll den tiden med annat i stället. Vik tvätten när du ser på tv, gå en promenad när du har skjutsat barnen till träningen etc. Ta tillvara på dötiden helt enkelt.

  3. Se mönster. Hitta återkommande luckor under veckorna som passerar och leta aktivt efter tidsutrymmen. Se till att göra det bästa av de här timmarna och planera in de aktiviteter som saknas för att ditt livspussel ska kännas komplett.


Prioritera det som är viktigt

Ifall uppgiften om en balanserad vardag känns övermäktig kan du ändå göra stor skillnad genom små förändringar. Börja med det som är viktigt för dig. För många brukar det underlätta att få undan överflödiga saker och då kan vi på Beambox vara till hjälp. Vi har smarta lösningar när du vill hyra förråd och är i behov av billig förvaring. Du väljer själv ett passande abonnemang och packar ner allt som du inte behöver för stunden. Sedan hämtar, organiserar och förvarar vi allt åt dig. Du frigör tid i vardagen, kan njuta av en stressfri tillvaro och gör en bra prioritering. Helt enkelt ett smart sätt att få livspusslet att gå ihop. Vill du veta mer om vårt alternativ till self storage och hur vi kan underlätta din vardag?Så här fungerar Beambox

Vi hämtar

Lådor och saker vid din dörr.

Vi fotograferar

Så du alltid vet vad du har i förvaring hos oss.

Vi förvarar

Dina saker på vårt lager i Norsborg.

Du beställer hem

Dina saker när du vill använda dem igen.