Borderless Image

Trygghet i vardagen och säker förvaring

Alla söker vi efter trygghet. Vi vill känna oss säkra i vårt hem, i vår vardag och på vårt arbete. Allra viktigast är kanske det som rör den personliga säkerheten, att slippa bli utsatt för våld eller sjukdom, men vi vill också minimera riskerna för att våra ägodelar blir stulna. Olika människor har olika metoder för att uppnå en känsla av trygghet i vardagen. Det kan handla om försäkringar, larm, brandvarnare, att lära känna sina grannar eller något helt annat.

Livet innehåller många risker och faror och ju mer vi kan dämpa känslan av rädsla desto bättre kommer vi att må. Att ständigt gå runt och vara rädd skapar en psykisk stress som kan vara nedbrytande på sikt. Nu ska vi titta lite närmare på hur du kan känna dig trygg i din vardag och hur du kan förvara dina saker på ett säkert sätt.


Vikten av trygghet i livet

Vad är trygghet för dig? Fundera gärna på vad i ditt liv som är viktigt att skydda och hur du ska gå tillväga för att känna dig trygg. För en genomsnittlig person är de största hoten förmodligen förknippade med hälsa eller ekonomi på ett eller annat sätt. När vi blir äldre kan det kännas som att hoten blir fler. Risken för att bli sjuk ökar och många är rädda för fallolyckor eller andra typer av olyckor i hemmet.


Ta hand om din hälsa

Oavsett vilken ålder vi har uppnått är det viktigt att ta hand om sin hälsa. Både den fysiska och den psykiska. Försök att äta nyttigt, motionera regelbundet och att få tillräckligt mycket sömn. Dessutom finns det en rad psykologiska aspekter som vi inte får glömma bort. För att må bra behöver du något meningsfullt att göra, vänner och familj.

Om du försöker ta hand om din fysiska och psykiska hälsa så har du gjort vad du kan för att minimera riskerna att drabbas av sjukdom. En slumpmässig faktor kommer alltid att finnas när det gäller vem som drabbas av sjukdomar, det kommer vi tyvärr aldrig ifrån.


Ta hand om din ekonomi

När det gäller de ekonomiska frågorna är det grundläggande att ta hand om sin privatekonomi på ett ansvarsfullt sätt. Självklart behöver du anpassa dina kostnader och din livsstil efter den inkomst du har. Se dessutom till att du har de försäkringar du behöver om något oförutsett skulle inträffa, exempelvis brand, inbrott eller en skada på ett fordon eller en fastighet som du äger.

Ett hemlarm är en vanlig lösning för att känna extra trygghet i hemmet när det gäller riskerna för brand och inbrott. Dessutom är det av yttersta vikt att ha fungerande brandvarnare och brandsläckare i hemmet. Komplettera gärna med en brandfilt. Se över ditt hem med jämna mellanrum när det gäller säkerheten. Kontrollera att din brandvarnare fungerar och att brandsläckaren är i dugligt skick.

Dessutom är det klokt att se över sina försäkringar med jämna mellanrum så att de täcker det som du vill försäkra. Läs villkoren noggrant och jämför olika försäkringar med varandra. På det sättet kan du hitta den försäkring som passar just dig och din situation bäst.

Försäkringar är bra, men kom ihåg att allt inte går att ersätta med pengar. Du har säkert saker hemma som betyder mycket för dig men som inte har något större ekonomiskt värde. Det kan vara fotografier, dagboksanteckningar, gåvor från släktingar eller något annat. Se till att du förvarar sådant på ett säkert sätt så att du inte riskerar att förlora dina saker vid en eventuell brand eller ett inbrott.


Säker magasinering med self storage

Känner du dig inte trygg med att förvara dina mest värdefulla saker i hemmet, eller har du kanske ont om utrymme? Om du inte har plats i hemmet för alla dina saker kan self storage vara ett bra alternativ. Det innebär att du hyr ett utrymme i en extern lokal.

Det finns olika typer av self storage och säkerheten varierar mellan olika företag. Gemensamt för de flesta lösningar är att det är en flexibel lösning för dig som behöver extra plats för förvaring om du exempelvis bor trångt, ska renovera din bostad, vara bortrest en längre tid eller går igenom en separation. Det finns många anledningar till att du kan behöva mer plats för förvaring. Self storage eller Beambox Beambox är en säker och enkel variant av self storage. Det unika med Beambox är att du inte behöver åka och lämna sakerna själv och du behöver heller inte hämta sakerna när du behöver dem. Beambox hämtar, fotografer och lagrar dina saker på ett säkert sätt. Du loggar in på hemsidan och ser vad du har lagrat och beställer sedan enkelt hem det som du behöver, närhelst du behöver det.


Därför är Beambox en säker lösning

Beambox erbjuder säker magasinering av dina ägodelar. Dina saker står tryggt förvarade i larmande, tempererade och bemannade lokaler. Självklart behöver du ha dina saker försäkrade. I normalfallet så innehåller din hemförsäkring ett bortaskydd, men ring gärna ditt försäkringsbolag och säkerställ vad som gäller för just dig.

Med Beambox kan du känna dig trygg eftersom du alltid kommer kunna se dina lådor och saker på din personliga sida på nätet. Väljer du FLEX-abonnemanget kommer Beambox även att fotografera sak för sak vilket ger dig total överblick av din förvaring. För de saker som går under BAS-abonnemanget fotograferar Beambox den låda/sak som förvaras.

Varmt välkommen att prova Beambox redan i dag!Så här fungerar Beambox

Vi hämtar

Lådor och saker vid din dörr.

Vi fotograferar

Så du alltid vet vad du har i förvaring hos oss.

Vi förvarar

Dina saker på vårt lager i Norsborg.

Du beställer hem

Dina saker när du vill använda dem igen.