Borderless Image

Den ultimata påsken

Funderar du på hur du ska fira påsk i år? Traditionerna kring påsk är kanske inte lika självklara som vid jul, vilket gör att möjligheterna är många. Ska ni åka på något äventyr utomlands? Eller kanske fira en mysig långhelg i hemmets lugna vrå? Läs vidare så ska vi dela med oss av våra bästa tips för påskfirande!


Fira påsk på en annan ort

Att resa till fjällen under påsklovet är roligt för hela familjen. Det är en härlig känsla att susa ner för backarna under dagen och sedan ta av sig pjäxorna i en varm stuga på kvällen. Barnen kan lära sig att åka slalom i barnbacken och de vuxna kan njuta av den goda maten i restaurangen. Se till att boka resan i god tid eftersom det är populärt att besöka fjällen under påsklovet.

Många svenskar väljer att åka utomlands under påsklovet men de allra flesta möter våren på hemmaplan. Kanske tar ni en tur till stugan eller besöker huvudstaden. I Stockholm finns det gott om roliga utflyktsmål, såsom ABBA-museet, Skansen och Junibacken. Även om du inte bor i närheten av Stockholm finns det säkert många utflyktsmål i ditt närområde. Att gå på bio, besöka ett badhus, gå på teater eller något sportevenemang brukar vara möjligt på de flesta orter.


Eller fira hemma

Om du föredrar att fira påsk hemma så plocka gärna fram sällskapsspelen. Det är både lärorikt och socialt. Varför inte spela lite Monopol, Ticket to Ride eller Alfapet tillsammans med familjen? Påskhelgen är dessutom ett utmärkt tillfälle för att läsa en bra bok. Kanske har du någon deckare liggandes på nattduksbordet som du inte hunnit med, nu finns äntligen den tid som du behöver. Att läsa är avkopplande och är ett utmärkt sätt att återhämta sig efter en ansträngande arbetsperiod.

Glöm inte bort att påskpynta och kanske besöka en högtidlig påskgudstjänst i kyrkan - allt för att komma in i rätt stämning. Involvera gärna barnen i pyntet. Kanske gillar de att måla ägg eller rita kycklingar. En annan populär aktivitet som barnen brukar gilla är att de vuxna gömmer påskägg med godis eller leksaker i som barnen får leta efter. Att göra eget påskgodis är också mysigt. Vem kan göra de sötaste figurerna i marsipan?


Håll rent i påsk

För att det ska bli riktigt mysigt att fira påsk hemma är det skönt att ha gjort en ordentlig vårstädning. Vi har därför även skrivit ett blogginlägg med ”5 smarta tips som gör vårstädningen enklare” som du hittar här. När ljuset börjar återvända får du den energi som du behöver för att orka med storstädningen. Du har säkert märkt hur smutsiga fönstren ser ut när vårsolen börjar titta in. Men med ljuset kommer också de långa härliga dagarna fulla av roliga aktiviteter och äventyr!

Se till att avsätta tillräckligt med tid för städningen, då blir det inte lika ansträngande. Beroende på hur stor boendeyta du har kan det handla om att ägna en halv eller kanske en hel dag åt städningen. Det kan låta mycket men det är verkligen värt mödan. Du vet säkert själv hur skönt det känns med ett nystädat och skinande rent hem.

Följande bör ingå i en riktig vårstädning: börja med att rensa ut gamla saker som du inte använder. Gå igenom dina förråd och fundera på om det är något du kan skänka bort eller magasinera utanför hemmet. Att inte ha för mycket saker i bostaden är det mest grundläggande och viktigaste för att kunna upprätthålla en bra ordning och för att förenkla städningen.

Ju mer saker du har som ligger framme desto stökigare kommer du och andra att uppleva ditt hem. Dessutom blir det lättare att dammsuga och torka golvet om det inte ligger massor av saker på golvet som du måste plocka undan innan du kan komma igång.

Ta ut dina sängkläder och mattor och piska eller skaka dem. På så sätt får du bort smuts och kvalster som har samlat sig i textilierna. Dammtorka hyllor och skåp, rengör spis och ugn. Ställ undan stolar och bord så att du kommer åt överallt med dammsugaren.

Plocka ut matvarorna ur kylen och rengör hyllorna med ljummet vatten och diskmedel. Glöm inte att putsa fönstren! Det kan kräva lite tålamod och träning så ha inte för bråttom. Till sist är det dags att städa toaletten. Rengör allt från själva toalettstolen till handfat och kran. En blandning av såpa, vatten och ättika fungerar bra för att få bort kalkavlagringar och beläggningar.

Om du följer våra råd kan du fira en mysig påsk med roliga aktiviteter i ett skinande rent hem. Kom ihåg att påsken ska vara en tid för avkoppling och vila, så läs gärna våra 5 vårstädningstips för att göra städningen mer effektiv.


Förenkla ditt liv med Beambox till påsk

Med Beambox kan du förenkla ditt liv. Ju färre saker du har hemma desto trevligare blir det och desto lättare blir det att städa. Med hjälp av Beambox blir det smidigt att förvara saker som du inte behöver dagligen utanför ditt hem. På så sätt frigör du yta i din bostad och det går snabbare att städa och du får mer tid samt plats över till annat än att ta hand om prylar som du ändå inte använder så ofta.

Vi hoppas att du får en riktigt trevlig och härlig påsk, oavsett om du väljer att åka iväg eller om du stannar hemma. När påsken är över kan du förvara påskpyntet hos Beambox!Så här fungerar Beambox

Vi hämtar

Lådor och saker vid din dörr.

Vi fotograferar

Så du alltid vet vad du har i förvaring hos oss.

Vi förvarar

Dina saker på vårt lager i Norsborg.

Du beställer hem

Dina saker när du vill använda dem igen.